Maak kennis met deze creatieve duizendpoot

Mijn naam is Hilda Schipper - van Dis (13 maart 1962) en ik ben geboren in Ermelo. Ik kom uit een gezin van zeven kinderen waar beide ouders creatief waren; mijn vader werkte met hout en elektra en mijn moeder met naald en draad waarmee ze onder meer kleren maakte. Er werd veel met de handen gewerkt binnen het gezin en op deze manier ontdekte ik verschillende materialen en hoe deze te gebruiken. In mijn jonge jaren deed ik er niet zoveel mee, maar wat ik zag sloeg ik wel op. Voor mijn eigen drie kinderen naaide ik, inmiddels woonachtig in Oudleusen, alle kleding.

10577179_344553735698744_4208574110717469061_nKunstwerken van speksteen, mergel en serpentijn

Sinds tien jaar maak ik beelden van speksteen. Ik beschouw mezelf als een autodidact, want ik heb bijvoorbeeld nog nooit een cursus voor het bewerken van speksteen gevolgd. Als creatieveling werk ik niet alleen met speksteen, maar ik maak ook beelden van bijvoorbeeld mergel, serpentijn en keramiek. Het mooiste van stenen bewerken vind ik dat je nooit weet wat voor beeld de steen bevat, het beeld komt meestal pas naar voren tijdens het bewerkingsproces.

Sjaals, babysloffen en andere gebruiksvoorwerpen van vilt

De laatste jaren ben ik ook handige gebruiksvoorwerpen gaan maken van vilt. Ik laat mij inspireren door de kleur en dikte van de wol. Ik werk veel met Drentse schapenwol, maar gebruik ook zeker de bewerkte merinowol voor het fijne werk. Ik volg, net als met speksteen, altijd mijn gevoel en probeer zo mijn eigen stijl te ontwikkelen. Van vilt creëer ik onder meer babyslofjes, laptophoezen en sjaals.

Exposities en workshops

De laatste jaren exposeer ik geregeld met mijn viltobjecten gecombineerd met bijvoorbeeld de borstbeelden van keramiek. Ook ben ik beschikbaar voor het geven van workshops. Met verschillende materialen werken geeft energie en veel mogelijkheden om nieuwe creaties te ontdekken. Dit wil ik ook graag overbrengen op mensen die een workshop willen volgen.